söndag 12 maj 2013

Inget vidare vårfiske.

Så var öppet vatten äntligen här igen. Vintern spenderades för det mesta inomhus stirrandes på diverse fiskesidor men vi hann med ett par pass med ismete. Det visade sig dock vara svårare än väntat, vi körde på deadbait i form av sill och makrill men det fungerade då inte alls för oss. Blir ändring till nästa vinter.

Det har hunnit blivit tre pass i öppet vatten men utan några bättre resultat. Har mest handlat om några få gäddor under kilot och ingen vidare huggvilja från fiskens sida. Igår var jag och Daniel ut en sväng och hoppades kunna bryta den negativa trenden men det gick väl sådär. Positivt var att vi fick  några fler gäddor än de andra turerna, hela fem stycken samt en skaplig abborre på 0.81 kg samt 41 cm, riktigt smal stackare. Att Daniel hade tagit med sig grillen var såklart också positivt! Lite burgare vid sjön är aldrig fel! Det negativa var att ingen av gäddorna var tyngre än ~1,75 kg och att det blåste som fan emellanåt.



Kul att nya beten i form av Söderjiggen och Storm RIP Shad levererade fisk i alla fall, om än små. Riktiga karatehugg på RIP Shad så tror nog den kan fungera utmärkt i sommar sen men med lite tur kanske vi lyckas ta något bättre på den innan dess.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar