söndag 25 mars 2012

Sportfiskemässa

I Fredagseftermiddag drog jag och Daniel till Stockholm där vi mötte upp med Kalle som bor där och jobbar som fancy schmansy pencilpusher. När vi väl hittat honom gick vi till BarbeQue Steakehouse & Bar där vi åt och drack gott. Mätta och belåtna tog vi oss sedan hem till Kalle där det bjöds på kaffe och cognac. Underhållningen för kvällen var diverse fiskefilmer, bland annat den gamla klassikern Gäddfeber.
På Lördagen så vaknade Daniel skittidigt och i sann pensionärsanda gick han ut på en tidig promenad för att mingla med resten av fossilerna som är igång före sju en Lördagsmorgon. När han kom tillbaka hade han såklart ingen portkod och Kalle som måste befunnit sig i ett somnanbult tillstånd hade ingen aning om vad den var när jag frågade honom. Han låg och funderade ett tag, gav sedan upp och sprang ner och släppte in Daniel. Efter det var vi ju alla vakna så vi mumsade i oss lite frukost och drog iväg till mässan.

Kom till mässan runt 10 tror jag och vi knatade runt några timmar innan vi bröt för lunch och gick hela vägen till gallerian för mat. Efter käket gick vi tillbaka och handlade det sista och sen for vi hem. Riktigt kul med mässa ändå men nog är det bra drygt med allt jävla folk. Kanske man ska sikta in sig på eftermiddag och Söndag nästa år, får se hur det blir. Fick i alla fall med mig lite nya beten hem, majoriteten av dom från Svartzonker. Tre stycken Svartzonker Tail, två shallow och en slow sinking. Kunde inte hålla mig utan var tvungen att tackla en Tail "paddlestyle" på direkten. En McMy. Två McCelly, en 14cm och en 17cm. En Wolftail Shallow. Passade även på att köpa en Onduspoon från Sebile samt en SpinTube  från Eumer. Ser speciellt fram emot att prova SpinTube, bara den satans isen kan ta och försvinna...

onsdag 21 mars 2012

Årets första spinnfisk!

Ursäkta för den extremt dåliga bilden.
Att fota på armlängds avstånd i m-
örkret med inbyggd blixt är inte lätt
Det har vart ett strålande väder idag. När jag kom hem från jobbet så kände jag att jag bara måste göra något utomhus. Sagt och gjort så tog jag med mig fiskespöt och gick ner till ån för att försöka ta årets första gös. Jag stod och myste i solen men inte mycket hände. Strax innan mörkret kom så tänkte jag gå hem för att laga lite mat. Då börja det helt plötsligt vaka som rena rama sommarkvällen. Självklart kunde jag inte åka hem direkt då. Jag började kasta mer målmedvetet och varje kast så kände jag något i spöt, men inget fastna på kroken. Efter ett par kast så kände jag konstant ryck i linan. Efter ett tag börja jag fundera på om något va fel på rullen. Sen helt plötsligt efter ett litet mothugg satt någonting. Tre meter innan jiggen satt en fisk i linan. Årets första fisk
var en.......... Ja vad är det egentligen? Första tanken var sill men jag har absolut ingen aning än. Oavsett vad det är, så är det i alla fall ett fläskigt PB att skryta om i bastun för grabbarna efter ett par öl.

I helgen blir det sportfiskemässan, ses där! Skitfiske!

söndag 18 mars 2012

Äntligen!

Hela vinter har man drömt om att få plocka fram spinnspöt igen. Det känns ofta som en oändlighet till isarna släpper, men nu är vi där. Än så länge ligger isen fortfarande kvar på sjöarna men där vattnet är strömmande är det nu isfritt. Spinnpremiären vart därför i Gavleån. Ån har aldrig riktigt tilltalat mig och gör det i ärlighetens namn inte så mycket nu heller. Jag har ändå bestämt mig för att ge den chans i år och försöka mig på att lura några gösar till hugg.

Inspirerad av Frontsideflys's flugfiskeklipp gick jag ner emot ån med the tallest man on earth i lurarna. Vädret var inte toppen men långt ifrån dåligt. Vindstilla och 6 grader är helt klart godkänt väder men frågan var vad gösarna skulle tycka om det? Jag förväntade mig segt fiske och så blev det också. Efter 1½h gav jag upp och vände hem utan en enda kontakt. Koden är långt ifrån knäckt, men det är väl det som gör att man snart kommer stå där igen och släpa jiggar efter botten.